Perşembe, Şubat 12, 2015

İKON: HALE SOYGAZİ





    Yeşilçam'ın Avrupai yüzü, tipik Türk kadını profilinden uzak, cesur ve güzel.. Hale Soygazi. Bu haftaki kadın ikonlarımızdan ve yerli bir isim. Öncelikle oyunculuğu ile bilinen Hale Soygazi, çoğu Türk kadın oyuncunun cesaret edemediği filmlerle ünlendi. Gençlik döneminde daha çok dergilere kapak kızı olan Soygazi, fiziği ile dikkat çeken ünlü isimlerdendi. 

               Hale Soygazi Kimdir? 

            Literatürde doğum günü 6 Mayıs 1950 yılı olarak verilir. Ancak kendisi Eylül ayı ortalarında doğum gününü kutlar. Burdan anlaşılıyor ki, kendisi Başak burcu kadını ve 1950 doğumludur. İstanbul'da doğan Soygazi, Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olur. Üniversite'de Fransız Filolojisi okur. Ancak okulunu yarııda bırakır ve İsviçre'ye mankenlik kursu almaya gider. Türkiye'ye dönerek foto modellik ve mankenlik yapmaya başlar. 1972 yılında Saklambaç Gazetesi'nin açtığı güzellik yarışmasında birinci seçilir. Ardından İtalya'da Sinema Güzeli seçilir. 


1972 Güzellik Yarışması Hale Soygazi

        İtalya dönüşü Hale Soygazi daha da ünlenmiş bir şekilde oyunculuk kariyerine adım atar. 10 film çevirmek üzere anlaşma yapar ve ilk filmi Kara Murat: Fatih'in Fedaisi'nde başrol oynar. Ardından geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan birçok filme imza atar. 





        1973 yılında Çocuğumu İstiyorum filminde Ahmet Özhan ile başrol oynar. 1976 yılında oyunculuk sektöründe tanıştığı Ahmet Özhan ile evlenir. Ancak bu evlilik kısa sürer, 1977 yılında boşanırlar. 


Ahmet Özhan ve Hale Soygazi

        Ahmet Özhan ile ayrılığının ardından 1978 yılında çevirdiği Maden ve Bir Yudum Sevgi filmleri ile iki kez Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alır. Bu arada müzik, albüm çlışmaları da yapan ünlü oyuncu pek başarılı olamaz ve oyunculuk kariyerine hız verir. 80'li ve 90'lı yıllarda çevirdiği filmlerde başkaldıran ve cesur kdın tiplemeleriyle dikkat çeker. 2004 yılında Altın Portakal Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülü alır. 




          1996 yılında birlikte olmaya başladığı ünlü gazeteci ve yazar Murat Belge ile 10 yıl ilişki yaşar. 2006 yılında Murat Belge ile Hale Soygazi dünya evine girerler. 




HALE SOYGAZİ STİLLERİ

      Şimdi Hale Soygazi'nin stillerine bakalım. 70'li yıllara  genç kızlık dönemi rast gelen Hale Soygazi'nin tarzından, şimdilerde trend olan boho/bohem 70'li yıllar stil ilhamı almak için faydalanılabilir. Pantolon, ceket, elbise, bluz ve saç-makyaj stilleri neler? Filmlerde neler giymiş? Dergilerdeki kapak kızı Hale Soygazi'ye ve daha fazlasına bir bakalım.

Saç ve Makyaj Stilleri

      Hale Soygazi tipik Başak burcu kadınıdır, dolayısıyla sade zevklere sahip. Özellikle kısa ya da midi boy saçlar kullanmıştır genellikle. Sarı saç rengini hala kullanan ünlü oyuncu, bir dönem kahve tonlarında saç stilini de denemiştir. Hale Soygazi'nin özel makyaj uygulamaları yoktur. Doğal görünümden hoşlanan Soygazi, makyajı kendisine yakıştırmadığını belirtmiştir.



                     Bal Sarısı         Kahverengi                      Platin Sarısı





    Düz katlı Midi Boy Kesim       Kısa Küt Kesim                Uzun Dalgalı Kesim


   Bluzlar       

                                                            



 Gömlekler 




Pantolonlu Kombinler




Etekli Kombinler



Tek Parça Elbise



Kapak Kızı Hale Soygazi



Eşaplar ve Fular




Ünlüler ve Hale Soygazi



Sevdiğim Halleri













hale soygazi stili, icon hale soygazi, 2015 fashion, icon

1 yorum: