Pazar, Şubat 22, 2015

İKON: CINDY CRAWFORD



   20 Şubat'ta 49. yaş gününü kutlamasına ithafen, ABD'li ünlü model ve sinema oyuncusu Cindy Crawford bu haftaki ikonumuz. Genç kızları kıskandıran doğal görünümü, cesur pozları ve imzası haline gelen benleri ile yıllara damga  vuran bir isim. Asıl adı Cynthia Ann Craword olan ünlü model, havalı kahverengi saçları yine kahverengi gözleri, beni, esmer teni ile 80'li ve 90'lı yıllarda aranan gözde modeldi.
  Doğum gününe özel Cindy Crawford ikon dosyamız sizlerle... 



Çocukluk yılları

Cindy Crawford Kimdir?

 20 Şubat 1966 yılında ABD Illions eyaletinde dünyaya geldi. Model, reklam ile sinema filmi oyuncusudur. 1984 yılında DeKalp Lisesi'nden mezun olur. Northwestern Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünü ilkyarıyılında bırakır. 16 yaşında modelliğe adım atar. Fotomodellik yapmak için Manhatten'a yerleşir 1986 yılında. 1989-1995 yılları arasında MTV'de House of Style programında hosteslik yapar. 



Cindy Crawford 80'li yıllar ile 90'lı yıllarda dünyada popüler olmaya başlar. Disiplinli çalışmaları ve sarışın mankenlerden onu ayıran görünümü ile markaları, ajansları peşinde koşturur. 

1991 yılında ünlü aktör Richard Gere ile dünya evine girer. Crawford, kendisinden 17 yaş büyük ünlü aktör ile 1995 yılında boşanır. 


Cindy Crawford ve ilk eşi Richard Gere


 Kariyerinin zirvesine yaklaşan Cindy Crawford, 1995 yılında ilk sinema filmi Fair Game'de aktör William Baldwin ile başrol oynar. Bu yıllardan sonra çeşitli sinema ve reklam filmlerinde sıkça yer alır. 


Cindy Crawford ve William Baldwin Fair Game


   Escada, Omega, Maybelline, Ink, Pepsi gibi ünlü markaların yüzü olur. Cindy Crawford'un müzbin bekarlığı 1998 yılında sona erer. Eski model ve iş adamı Rande Gerber ile Cindy Crawford evlenir. 1999 yılında Presley Walker ve 2001 yılında Kaia Jordan adlı iki çocuk sahibi olurlar. 


1998, Gerber ve Crawford Düğünleri


Cindy Crawford ve Ailesi

   Cindy Crawford 2008 yılında VH1 tarafından dünyanın en güzel 3. insanı olarak seçilir. Ara sıra çeşitli reklam filmlerinde ve dergi çekimlerinde yer alan Crawford, Cindy Crawford Home Collection adı ile mobilya tasarımlarını piyasaya sunar. Kahverengi tutkusunu ve evcimenliği mobilya tasarımlarına yansıtır böylelikle.



Cindy Crawford ve Stili

   İkon ve diğer stil ikonları makalelerimde astrolojiye hep değinmişimdir. Çünkü insanların zevklerini, moda anlayışını burç etkilerine bakarak anlamak mümkün. Cindy Crawford da tipik Balık burcu ancak venüs yıldızı Oğlak burcunda olduğu için kahverengi hastası. Dolayısıyla sade bir stili var. Hem venüs Oğlak hem de yükseleni Yengeç olduğu için ara sıra etnik stilleri,  70'li yılların esintilerini kıyafetlerine yansıtıyor. Özellikle 80'li ve 90'lı yılların stillerinden ilham almak isterseniz, Cindy Crawford dosyamız tam size göre.

SAÇ STİLLERİ


  Doğallığı seven ve kahverengi tonlarını yıllara rağmen değiştirmeyen Crawford, şüphesiz saçlarına çok özen gösteriyor. Orta boy kesimde sürekli kullandığı saçlarını, katlı kestirmeyi tercih ediyor. 

Aksesuarlı Saçları




   Zaten kendisi için beni ve saçları baş tacı aksesuarları olduğu için halka küpeleri dışında pek aksesuar tercih ettiği görülmemiştir. Halka küpeler  çekimlerinde ve iş hayatında olsun, her daim Cindy Crawford'la.

HALKA KÜPELER


MAKYAJ

   Cindy Crawford, doğallığı ön plana aldığı için kahverengi konturleri, far ve rujları en çok kullanır. Bir kadının güzel ve doğal olmak için kahverengi ile barışması gerekir, der hep. Pembe rujları da kullanan Crawford, iki ayrı renkte fondaten karıştırarak cildine uygular.




KIYAFETLER

ETNİK ve BOHEM TARZ

    Yengeç ve Oğlak burcu etkileri ile Cindy Crawford;  etnik, bohem/boho, 70'li yıllar stillerini sıkça kullanıyor.


80'LER



90'lı YILLAR DENİMLERİ




KAHVERENGİ TUTKUSU



BEYAZ TUTKUSU

Sevdiği bir diğer renk: beyaz...    



EKOSE DESEN



ÇİZGİLİ DESEN



BOYFRIEND CEKETLER



SWIMSUIT/ MAYOLAR



KAPAK KIZI CINDY CRAWFORD


REKLAM FİLMLERİ



DAVETLER



MASKÜLEN STİLLER



VE SON HALİ...










İKON: CINDY CRAWFORD, Cindy Crawford, ikon women, 2015 fashion

0 yorum:

Yorum Gönder