Çarşamba, Mart 04, 2015

İKON: GÜLŞEN BUBİKOĞLU


  Haftanın kadın stil ikonu Yeşilçam'ın bir zamanlar büyüleyen güzel oyuncusu ve eski fotoroman oyuncusu Gülşen Bubikoğlu. Şimdilerde 60 yaşında olan Bubikoğlu, Türk Sineması'nda "asi ve hırçın kız" rolleriyle biliniyor. 



Sizlerle bu hafta Gülşen Bubikoğlu eşliğinde geçmişe bir yolculuk yaparak 70'ler ve 80'ler stillerine göz atacağız. Fotoroman oyuncusu olduğunu yeni öğrendiğimiz ünlü oyuncunun film kıyafetleri, dergi ve fotoğraf çekimlerini, günlük stillerini paylaşacağız.

Gülşen Bubikoğlu Kimdir?


Çocukluk Yılları

  5 Arallık 1954 yılında İstanbul'da dünyaya gelir. Fatih Kız Lisesi'nde okur ve ardından Londra'da Language and Culture Centre'de (Dil ve Kültür Merkezi) dil, mankenlik ve dans eğitimi alır. 1973'te Türkiye'ye geri dönerek Ses Dergisinin geleneksel oyunculuk yarışmasına katılır. Daha yarışmanın ilk elemelerinde göz doldurur ve birçok yapımcının gözdesi olur. 2. olarak tamamladığı yarışmanın galibi Necla Nazır'dır. 



Türker İnanoğlu - İnanoğlu ve Bubikoğlu'nun olaylı nikahları

 Yarışma sırasında Erler Film Yapımcısı Türker İnanoğlu ile de tanışmış olur. Türker İnanoğlu bir dönem Türkan Şoray'la nişanlanmış ve Filiz Akın'la 8 yıl evli kalmıştır. İnanoğlu, Filiz Akın ile boşanarak güzel oyuncu Gülşen Bubikoğlu'yla evlenir. 1974 yılında gizlice aile dostları Kemal Utku'nun evinde nikah kıydırırlar. İkilinin evliliği büyük sansasyonlara neden olur. Evliliği ile birlikte Erler Yapımın birçok filminde rol alır ve Erler'in kraliçe oyuncusu olur. 28 Aralık 1977 yılında bu evlilikten Zeynep adlı kızları dünyaya gelir.




  1973 yılında Erler Yapım öncülüğünde ilk filmi ve ilk başrol oynadığı filmi YabanKadir İnanır'la çevirir. Ardından Cici Kız, Ah Nerede, Gırgıriye, Vahşi Gelin gibi birçok filme imza atar. 



  Altın Portakal Film Festivali En İyi oyuncu Ödülü'nü 1988 yılında Talat Bulut ile çevirdiği Kurtar Beni filmiyle kazanır.




 Eşi İnanoğlu'nun kendisine yasaklar koyup kariyerini engellediğini vurgulayan ünlü oyuncu, büyük hedefler edinse de 1998 yılından sonra kariyerini sürdürmez. 

Gülşen Bubikoğlu Stilleri

  Yay burcu kadını Gülşen Bubikoğlu atletik görünümüyle, ince dudaklı iri siyah gözleriyle gençlik dönemlerinde ilgi çekici bir oyuncuydu. Kumral küllü balyajlı saçları ile yerli oyunculardan farklı bir görünüm sergiliyordu. 70'li ve 80'li yıllar stilleri, film kostümleri ve günlük stilleri ile ilham alacağımız ünlü güzel oyuncunun şüphesiz göz makyajı en merak edilen stil tüyolarından. Editörünüzün adaşı Gülşen Bubikoğlu stilleri sizlerle..

Saç Stilleri


Makyaj Stili



Aksesuarlar






Hey! 70'ler





80'ler



'Benim Adım MAVİ'



Gömlek ve Bluzlar



Askılı Kıyafetler



Elbiseler



Film Kostümleri



Ünlü Kişilerle Kareler



Dergi Kapak Kızı Gülşen






Ve Son Hali..














İKON: GÜLŞEN BUBİKOĞLU, Gülşen Bubikoğlu, Gülşen Bubikoğlu stili, style icon

0 yorum:

Yorum Gönder