Perşembe, Ocak 29, 2015

MY MEN: JAMES DEAN


    "Kot pantolon, beyaz gömlek. Odaya yürüdüğünde bilirsin gözlerimi yaktın. James Dean gibiydi, gerçekten. Ölüme çok yeniydin ve ka-kanser gibi hastaydın.." Lana Del Rey'in James Dean'e ithaf ettiği "blue jean" parçası.. 
      Az yaşamına çok şey sığdıran ve vefatıyla birlikte daha da ünlenen James Dean için yazılan bu şarkı, bütün hayatını özetliyor sanki. Özel hayatı, giyimi, filmleri, entelektüel ve Kova burcuna özgü özgür duruşu, saçları ve hız tutkusu.. Hanımefendi takipçilerimize özellikle hitap eden kadın ikonların yanı sıra beyefendi takipçilerimizin de stil ilhamı alabilmeleri için haftalık MY MEN  başlığı açtık. İlk ilhamımız ise asıl adıyla; James Byron Dean.
        
          James Dean Kimdir? 


 
Anne ve Babası...

     James Dean, 8 Şubat 1931 yılında İndiana'da doğdu. Babası, James henüz 5 yaşındayken evden ayrılır. Diş teknisyeni olmak için evi terkeden babasının ardından, Dean annesini de 9 yaşındayken kanser nedeniyle kaybeder. Parasız okulda okuyan James'i amcası ve teyzesi büyütür. Lise yıllarında drama ve münazara dersleri alır, basketbol oynar ve kendini hep geliştirme çabası içerisindedir.


Çocukluk ve Lise yılları

       Üniversiteyi Kalifornia Üniversitesi'inde okur. Drama okuyan James Dean, çeşitli tiyatro ve küçük oyunlarda rol alır. İlk oyunu The Immoralist ile İlk En İyi Erkek Oyuncu ödülü olan 'Bloom Ödülü'nü alır. 1954 yılında genç bir oyuncu için çok yol kat eder. 


1955 yılında Cennetin Doğuşu film setinde hayatının aşkı Anna Maria Pierangeli  ile tanışır. Nişanlanırlar.. Ancak Maria'ın aannesi, James Katolik olmadığı için bu birlikteliğe karşıdır. James, daha sonra başkalarıyla birlikte olup ya da nişanlansa da Anna Maria'nın yeri onun için ayrıdır.


James ve Anna Maria

    Daha sonraları Asi Gençlik ve Elizabeth Taylor ile oynadığı Devlerin Aşkı filmiyle iyi bir çıkış yakalar. Daha kariyerinin başında efsaneleşmiştir James Dean. Ancak 30 Eylül 1955 yılında Porsche 550 Spyder arabası ile korkunç bir kaza yapar ve vefat eder. 1956 yılında Devlerin Aşkı filmi ile Oscar'da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazanır. Vefatının ardından oscar alan ilk oyuncu olarak tarihe geçer.


Asi Gençlik ve Devlerin Aşkı

Hayatına ve Kariyerine göz attıktan sonra James Dean'in stilllerine geçelim.

James Dean ve elbette öncelikle saçları:




James Dean ve Güneş Gözlükleri:




Entelektüel James,




Fotoğraf çekme zamanı,




Mekanlar ve James Dean Stilleri,





James Dean ve Kovboy Stili,



James'in Araba Tutkusu,




James ve Motorsiklet,



Sweat ve Kazakları,




Ceket ve Montları,




Tişört ve Gömlekleri,




Ünlü Aktrisler ve James Dean,




Sevdiğim James Dean Stilleri ve Duruşları,







james byron dean, james dean, my men, men icon, style, stil, erkek icon, moda


0 yorum:

Yorum Gönder